Αρχική Σελίδα
Εταιρία
Γυαλιά Οράσεως
Φακοί Επαφής
Γυαλιά ηλίου
Δίκτυο Καταστημάτων
Η όρασή μας

Tα νέα μας
Θέσεις εργασίας
Eπικοινωνία
Site Map
eShop

Η όρασή μας / Προβλήματα όρασης / Αστιγματισμός
Αστιγματισμός

Προβλήματα όρασης

Τα προβλήματα στην όραση ή τα διαθλαστικά λάθη ή οι αμετρωπίες όπως λέγονται, υπάρχουν επειδή η διαθλαστική ισχύς του ματιού δεν συνδυάζεται αρμονικά με το προσθιοπίσθιο μήκος του και οι φωτεινές ακτίνες δεν μπορούν να εστιασθούν ακριβώς επάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, δηλ. τον βυθό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε θολά. Οι αμετρωπίες είναι: η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία.

Ο αστιγματισμός είναι η αμετρωπία όπου οι φωτεινές ακτίνες δεν εστιάζονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον αμφιβληστροειδή αλλά δημιουργούν ένα κύκλο σύγχυσης. Αυτό κυρίως οφείλεται σε διαταραχές του σχήματος του κερατοειδή το οποίο είναι ελλειπτικό αντί για σφαιρικό. Και εδώ η συνέπεια είναι να μην βλέπουμε καλά μακριά και χρειαζόμαστε διόρθωση. Τα συμπτώματα του αστιγματισμού είναι συνάρτηση του βαθμού του. Ένας μικρός αστιγματισμός μπορεί να προκαλέσει μόνο συμπτώματα κόπωσης μετά από παρατεταμένη οπτική εργασία, ενώ ένας μεγάλος αστιγματισμός συνοδεύεται και από μείωση της οπτικής οξύτητας.
Ο αστιγματισμός συχνά συναντάτε σε συνδυασμό με μυωπία ή υπερμετρωπία. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για τον αστιγματισμό είναι ότι γεννιόμαστε με αυτόν χωρίς να έχουμε εξέλιξή του κατά την διάρκεια της ζωής μας (με εξαίρεση κάποιες παθολογικές εξελικτικές καταστάσεις όχι τόσο κοινές όπως ο κερατόκωνος).
Οι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τον αστιγματισμό είναι με γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής.

Τελευταία Nέα
MARK AaLEN στο SMART PARK
...
MARK AaLEN Κολωνάκι
...
Παιδική συλλογή γυαλιών Scooby-Doo!
...
Γυαλιά οράσεως από την Danish Eyewear
...
Νέοι φακοί επαφής Air Optix Aqua
...

...
Προσφορές